Намери ни
To Top

Реал Мадрид 0:0 РБ Лайпциг, два пропуска на гостите

Реал Мадрид и РБ Лайпциг играят при нулево равенство в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Кралският клуб спечели гостуването си в Германия с 1:0 благодарение на красив гол на Браим Диас, но не може да си позволи отпускане, защото съперникът разполага с много качествени офанзивни футболисти и със сигурност не се е предал.

„Белите“ са отпадали само веднъж от общо 21 случая, в които са печелили първата среща в елиминациите на ШЛ. Това стана през сезон 2018/19 срещу Аякс.


В единственото си гостуване на „Сантиаго Бернабеу“ РБ Лайпциг отстъпи с 0:2 в груповата фаза на турнира през 2022 година.

Навръх 122-ия си рожден ден Реал Мадрид влиза в двубоя след серия от 9 мача без загуба във всички състезания. Преди няколко дни отборът на Карло Анчелоти направи 2:2 срещу Валенсия на „Местайя“, като навакса пасив от два гола и увеличи преднината си пред втория в Ла Лига Жирона на 7 точки.

РБ Лайпциг натрупа самочувствие с разгромен успех с 4:1 при гостуването си на Бохум, но е едва на пето място в класирането на Бундеслигата и ще трябва да стабилизира представянето си до края на сезона, ако иска отново да участва в Шампионската лига.

В стартовите 11 на Анчелоти няма изненади. Нападението се води от Винисиус Жуниор и Джуд Белингам, а Родриго е резерва. Лука Модрич също е на пейката, но другият ветеран в халфовата линия – Тони Кроос, започва от първата минута, заедно с Едуардо Камавинга, Орелиан Чуамени и Федерико Валверде.

На вратата е Андрий Лунин, двойка централни бранители са Антонио Рюдигер и Начо Фернандес, който е с капитанската лента, а по двата фланга ще действат Даниел Карвахал и Ферлан Менди.

Наставникът на РБ Лайпциг Марко Розе залага в атака на Бенямин Шешко и Лоис Опенда. Четиримата в средата на терена за гостите ще са Дани Олмо, Амаду Айдара, Ксавер Шлагер и Чави Симонс. Защитното каре пред Петер Гулачи е в състав Бенямин Хенрикс, Вили Орбан, Кастело Лукеба и Давид Раум.

Сред резервите за германския тим остават Кристоф Баумгартнер, Елиф Елмас и Юсуф Поулсен.

Реал подходи предпазливо в началото и търпеливо разиграваше в собствената си половина. Вини Жуниор опита пробив по лявото крило, но падна твърде лесно, притиснат от Шлагер. В ответната атака Дани Олмо извърши нарушение в наказателното поле срещу Начо Фернандес. В 9-ата минута Шешко изскочи сам срещу Лунин, заедно с двама свои съотборници. Словенецът подходи егоистично и не подаде, а Лунин спаси удара му. За радост на Шешко, след неговия пропуск беше вдигнат флага за засада.

Винисиус можеше да даде преднина на Реал след центриране на Карвахал, но не уцели топката с глава, а с рамо, и я прати в аут. Веднага след това РБ Лайпциг организира светкавична атака, завършила с неточен изстрел на Опенда.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол

  • Меси изигра мач за историята

    ___ Последвайте каналите ни в: Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще...

    05/05/2024
  • Чави: Повтаряме едни и същи грешки

    Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес не беше доволен от представянето на своя отбор в мача срещу Жирона. Барса загуби каталунското...

    05/05/2024
  • Защитник удължи договора си със Селтик

    Лиъм Скейлс поднови своя договор със Селтик, съобщават британските медии в събота. Защитникът подписа контракт с шампиона на Шотландия до края...

    05/05/2024