Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Черно море – Черноморец

Отборите на Черно море и Черноморец излизат един срещу друг в двубой от 24-ия кръг на Националната баскетболна лига. Морското дерби от Първата шестица на шампионата започва тази вечер от 19:00 часа в зала „Христо Борисов“ във Варна.

Двата тима се намират в двете половини на първата част от класирането, като Черно море заема шестата позиция с баланс от 10 победи и 13 загуби, докато Черноморец и лидер в таблицата с актив от 19 успеха и 4 поражения.

„Моряците“ се намират в силна домакинска форма в последно време, като са спечелили седем от последните си осем мача в своята зала.


Тимът на Кирил Болшаков обаче приема „акулите“ няколко дни след най-тежкото си поражение за сезона – 75:121 от Спартак Плевен в „Балканстрой“.

Черноморец пък бе спечелил последните си четири мача в НБЛ, преди да допусне обрат и да отстъпи пред Рилски спортист със 78:80 в Самоков. По този начин първото място на бургазлии започна да се клати и отборът се нуждае от вярна стъпка във Варна, за да запази преднината си пред Рилецо и Спартак Плевен, които са основните му конкуренти в челото.

Черноморец записа две победи над Черно море през настоящия сезон, но те не дойдоха лесно. В първия мач във Варна тимът на Васил Евтимов спечели със 78:75, а след това надви съперника си и в Бургас с 83:76.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол