Намери ни
To Top

Мартин Стоев обясни защо успехите при подрастващите не продължават и при мъжете

Настоящият треньор на шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) и бившият селекционер на мъжкия и младежкия национален отбор на България Мартин Стоев обясни защо според него успехите при подрастващите не продължават и при мъжете.

„Има една линия тук, която за жалост ние не можем да я осигурим. Примерно в Левски има 3-4-ма медалисти от всички световни и европейски първенства при подрастващите, но те вече са на 20 години и продължават да играят в България, в едно не много силно първенство. Да, интересно е, равностойно, но не и силно.


Италианците също са медалисти, поляците също, но техните момчета играят в по-силни първенства на по 20 години. А нашите момчета, за да играят в силните първенства на 20 години, трябва да играят като чужденци, а те не са готови да играят да играят като чужденци и да заемат мястото на местните. Това е една от причините, заради които се получава това нещо – успехите при подрастващите да продължат и при мъжете. Или трябва да има някакво свръхявление като Матей Казийски, който на 20 години отиди в Динамо (Москва), или Цветан Соколов или подобни единици, които имаме“, коментира Стоев в интервю за Max Sport.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558