Намери ни
To Top

България постигна историческа победа на Европейското първенство по снежен волейбол

Мъжкият отбор на България под 20 години постигна историческа първа победа на Европейското първенство по снежен волейбол. Дебютният шампионат в тази възрастова група се провежда в грузинския зимен курорт Бакурани (1-3 март).

Имената си за историята записаха Мартин Пашов, Константин Кючуков и Гавраил Цепенишев. Те победиха Турция 2 с 2:0 (15:13, 15:13) за 28 минути.


Срещата беше втора за „трикольорите“, като преди това те отстъпиха в оспорвана битка срещу Чехия с 0:2 (13:15, 13:15).

Утре мъжкият състав на България излиза в последната си среща от група „В“ срещу Грузия 2 (13:20 часа българско време). До момента лидер в потока е Чехия, който постигна две победи (и срещу Грузия 2 с 2:0), Турция 2 и България са с по един успех, докато Грузия 2 с две поражения.

Надпреварата, която е под егидата на Европейската конфедерация по волейбол (CEV), стартира рано тази сутрин българско време. Откриващата среща беше с българско участие. Българките, които са в състав Алара Изетова, Габриела Радева и Ерия Рашкова, се изправиха в поставените под номер 2 в ранглистата италианки – Аня Бургман, Леа Бургман, Сара Рива и Джулия Майхофер. Липсата на достатъчно опит срещу по-класен съперник натежа и българките отстъпиха с 0:2. Те започнаха трудно, като в първата част записаха едва 4 точки, но бързо се адаптираха към обстановката и във втория гейм се представиха по-достойно – 10:15.

Сходно се разви и втората битка на българките в Бакурани. Те се изправиха срещу Турция 2, като отново имаха затруднения само в първата част – 6:15. Вторият гейм беше изключително равностоен и българките изпуснаха за малко да го спечелят – 14:16.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Волейбол