Намери ни
To Top

Кметът на Кърджали награди Каан Еркан

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн награди Каан Еркан, балкански и републикански ММА шампион от спортен клуб Спартак за постиженията му в смесените бойни изкуства.

13-годишният Каан е един от 20 състезатели, донесли злато на страната от Балканското първенство в Тирана, Албания през миналата година. Младият ММА боец е включен в разширения състав на националния отбор на България. Той има шанс да участва на Европейското първенство, което ще се проведе през месец май в Англия.


Затова кметът Ерол Мюмюн, който днес посети тренировка на спортния клуб, пое ангажимент да направи всичко възможно Каан да замине и да представи както страната, така и родният Кърджали.

„Важно за нас е децата да спортуват, да бъдат дисциплинирани, защото знаем, че преди всичко спортът е здраве, след това е дисциплина и не на последно място създава социални контакти. Спортът дава и едни добродетели, които ги карат да бъдат по-добри хора. Те са нашата гордост и ние като местна власт ще подкрепяме всички видове спорт“, каза кметът.

За титлите Каан сподели пред медиите, че медалите тежат, но не се изкушава и е всеки ден в залата.

„ММА е един от най-трудните и тежки спортове, като той се състои от няколко вида спорт – бокс, борба, джудо, самбо“, коментира треньорът на Каан Виталий Бандурски и допълва, че в клуба вече с 10-годишна история държат на това децата да се учат добре, а и ги възпитават на добродетели.

Той каза още, че трябва да бъде държавна политика това да има условия – мултифункционални зали, за развиване на всякакъв вид спорт, както и, че най-голям проблем в Кърджали е, че изградени спортисти не остават в града, след като завършат средното си образование.

Снимка: Община Кърджали

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове