Намери ни
To Top

Шампион в НБА: Никога не съм вкарвал кош с лявата си ръка

Един от най-великите френски баскетболисти – Борис Диау, разкри, че никога не е вкарвал кош с лявата си ръка. Тежкото крило прекара 14 години в НБА, но винаги имаше афинитет да завършва всяка ситуация със силната си дясна ръка.

“Не мисля, че някога в кариерата си съм вкарвал кош с лявата ръка.


Не си спомням такова нещо. Спомням си, че в Сан Антонио имахме човек, който броеше кошовете със слабата ръка на всеки – казваше се Чип Енгелънд. В края на всяка седмица той подготвяше класация и аз винаги бях последен с нула. Веднъж имаше една ситуация, при която той ми брои един кош с лявата ръка, но аз не го смятам за такъв, защото беше по-скоро като добавка – топката летеше и аз просто я бутнах в коша. Ако не броим това, то със сигурност аз никога не съм вкарвал с лявата ръка. Тръгвал съм наляво, но никога не съм поднасял с лявата ръка и винаги съм се стремял да използвам дясната”, заяви Диау в подкаст.

41-годишният бивш играч в момента е президент на френския Метрополитанс 91. Той е шампион със Сан Антонио Спърс от 2014-а, като в кариерата си в НБА има над 1000 мача със средни показатели от 8.6 точки, 4.4 борби и 3.5 асистенци. Освен за “шпорите” Диау игра и за Атланта, Финикс, Шарлът и Юта.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Баскетбол