Намери ни
To Top

Защитата на Интер впечатли с постижениe и срещу Атлетико

Защитата на Интер за пореден път през този сезон се представи на отлично ниво при снощната домакинска победа с 1:0 над Атлетико Мадрид от 1/8-финалите на Шампионска лига.

“Нерадзурите” не получиха нито един точен удар към своята врата през целия мач, което им се случва за първи път в турнира от 22 ноември 2006 година, когато спечелиха именно с 1:0 срещу Спортинг (Лисабон) отново на “Джузепе Меаца”. Това е и втори пореден двубой за Интер без допуснат точен удар, след като същото се случи и при успеха с 4:0 над Салернитана в Серия А.

Именно миланският гранд е номер 1 по сухи мрежи и най-малък брой получени голове във всички турнири сред отборите от водещите пет първенства в Европа.


Освен това победата е девета поредна за “Змията”, като това е най-добрата им подобна серия в различните състезания от април 2021 година насам.

От друга страна, снощната загуба не е добър знак за шансовете на Атлетико да продължи напред в ШЛ. През последните 8 години мадридчани не са се класирали за следващия кръг в турнира във всеки един от случаите, в които са загубили първия си двубой в елиминация. За последно “рохибланкос” са преодолили пасив в ШЛ след първата среща през пролетта на 2016 година, когато на четвъртфиналната фаза първо губят с 1:2 от Барселона на “Камп Ноу”, но на реванша печелят с 2:0 като домакини, за да достигнат полуфиналите на турнира.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол