Намери ни
To Top

Новият треньор на Наполи: Натискаме бутона за нулиране на настройките и започваме нов етап

Новият треньор на Наполи Франческо Калцона говори на пресконференцията преди осминафинала в Шампионската лига с Барселона.

„Започваме от днес, натискаме бутона за нулиране на настройките и започваме нов етап. Нямаме нужда от много думи, имаме нужда от действие точно сега, така че се захванах направо за работа“, каза Калцона пред репортери.

„Нямаме много време, затова казах на играчите, че нямаме повече извинения, трябва да подобрим позицията си в този момент“, каза той.

55-годишният Калцона беше назначен до края на сезона, след като Валтер Мадзари беше уволнен. Това е втора треньорска рокада в Наполи този сезон след уволнението на Руди Гарсия през ноември.

„Ясно е, че Барселона е силен отбор, един от най-добрите в Европа, въпреки че преминаха през няколко трудни момента. Абсолютно няма да играем за равенство. Ако Барселона се справят толкова добре, че ни принудят да играем за равенство, тогава ще им свалим шапки, но ние играем за победа“, коментира Калцона.

Откакто Лучано Спалети напусна клуба след триумфа със Скудетото през миналия сезон, Наполи е в криза и е на 9-о място в класирането на Серия А, на 27 точки зад лидера Интер и на девет зад Аталанта на четвърто място.

„Президентът на клуба Аурелио Де Лаурентис не е доволен от настоящата ситуация, той ме помоли да повярвам в нашата цел, която е да продължим напред в Шампионската лига и да стигнем до четвъртото място в лигата“, каза Калцона.
БТА

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол