Намери ни
To Top

Собствениците на Манчестър Сити подписаха споразумение за сътрудничество с елитен турски клуб

Турският елитен Истанбул Башакшехир обяви официално, че вече е част от мрежата с отбори на собствениците на Манчестър Сити – City Football Group (CFG). Истанбулският клуб е подписал споразумение за сътрудничество с холдинговата компания от ОАЕ в областта на футбола.

Сугласно него, City Football Group ще предоставя консултации, практики и стратегии на Истанбул Башакшехир за различни футболни проекти, подбор на играчи, трансфери, обучение, развитие на академията и използването на статистически данни, както и насоки, насочени към дългосрочно планиране и устойчивост.

В замяна на това CFG ще повиши знанията си и ще развие отношенията си в Турция – амбициозна футболна нация с голям брой таланти. Сделката също така ще предостави на  холдинговата компания възможността да си сътрудничи с клуб с обща визия за развитие на различни области във футбола.

В мрежата от клубове, притежавани от City Football Group, попадат тимове като Манчестър Сити, Жирона, Палермо, Троа, Ломел Ню Йорк Сити, Мелбърн Сити, Мумбай Сити, Йокохама Ф. Маринос, Баия, Монтевидео Сити и други (б.ред. – 12 футболни клуба на 5 континента).

Брайън Марууд, управляващ директор на City Football Group, заяви: „Щастливи сме да подпишем това споразумение за сътрудничество с Истанбул Башакшехир. Много се гордеем с уникалната експертиза и опит, които имаме в City Football Group, и очакваме с нетърпение да работим с Истанбул Башакшехир в подкрепа на развитието на футбола в Турция”.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558