Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: Super Bowl LVIII, Сан Франциско 49ърс – Канзас Сити Чийфс

Отборите на Сан Франциско 49ърс и Канзас Сити Чийфс се изправят един срещу друг в Super Bowl LVIII, който ще определи шампиона в Националната футболна лига на САЩ за сезон 2023.

Двубоят ще се играе на един от най-модерните стадиони в света – „Алиджиънт“, който се намира в Лас Вегас. За Града на греха това е първо домакинство на най-голямото спортно събитие зад Океана.

Сан Франциско стигна до битката за трофея „Ломбарди“ след един много силен сезон, в който воденият от куотърбека Брок Пърди тим спечели 12 победи в редовния сезон, с което си гарантира участие директно във втория кръг на плейофите.


В първия си елиминационен мач 49-ърс се наложиха над Грийн Бей Пакърс с 24:21, след което победи и Детройт Лайънс с 34:31, за да спечели титлата в Националната футбола конференция.

За разлика от Сан Франциско символичният гост Канзас Сити трябваше да играе три плейофни мача, след като завърши на третото място в редновния сезон в Американската футбола конференция. Въпреки това Патрик Махоумс и компания не срещнаха особени затруднения по пътя към четвъртото си участие на Супербоул в последните пет години. Първо те се наложиха у дома с 26:7 срещу Маями Долфинс, след което спечелиха две поредни гостувания – срещу Бъфало Билс с 27:24 и Балтимор Рейвънс със 17:10.

Отборът на Чийфс е и действащия шампион в НФЛ, след като преди години победи Филаделфия Ийгълс в Super Bowl LVII. Канзас Сити и Сан Франциско се срещнаха в Super Bowl LIV в Маями през 2020, когато Чийфс спечели първата си титла след 50-годишно чакане, благодарение на късен обрат в последната четвърт.

Двубоят в Лас Вегас стартира в 1:30 часа българско време.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт