Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/02/screenshot504700.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
ФИФА за синия картон: Спокойно, това е само идея – Sportove
Намери ни
To Top

ФИФА за синия картон: Спокойно, това е само идея

Новината за евентуалното използване на син картон във футбола не се хареса на мнозина, заради което от ФИФА бързо се намесиха с пояснение. Информацията, че такава промяна се готви, дойде вчера. Идеята била на Борда на международната футболна асоциация (IFAB), който се занимава с регулирането на правилата във футбола. Планът е този картон да изважда от терена даден играч за 10 минути заради грубо нарушение и непристойно поведение към съдията.


След изтичането на десетте минути футболистът ще се завърне на терена.

В социални мрежи обаче последваха множество коментари, че това не е удачно и ще развали футбола. Според британския вестник “Телеграф” първите опити могат да бъдат още през лятото, като е възможно дебютът на картона да бъде в турнира за ФА Къп.

От световната централа обаче излязоха с позиция, че засега всичко само е идея: “ФИФА иска да разясни, че информациите за т.нар. употреба на син картон в елитния футбол са неточни и прибързани. Ако се стигне тестове, то те ще са ограничени само до ниските нива на футбола. Въпросът ще се дискутира на годишната асамблея на IFAB на 2 март.”

“Марка” уточнява обаче, че тестове за синия картон са стартирали още преди време в ниските дивизии в Швеция и Уелс и засега резултатите се отчитат като задоволителни.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558