Намери ни
To Top

Най-новото попълнение на Ювентус: Харесват ми сравненията с Видал, но искам да мисля за себе си

Най-новото попълнение на Ювентус Карлос Алкарас беше представен пред италианските медии като футболист на клуба. На специалната пресконференция преотстъпеният от Саутхамптън халф говори за своите впечатления за “бианконерите” и какви очаквания има за престоя си при тях.

“Тук съм от само една седмица, но съм наистина щастлив. Тренирам със състава и бях приветстван доста добре.


Играя в полузащитата, но мога да бъда и “фалшива деветка”. Чувствам се комфортно вдясно, но мога да действам и вляво. Готов съм да играя на която и да е позиция според предпочитанията на треньора. Сравненията с Артуро Видал? Щастлив съм от сравненията с велики играчи от миналото. Това е нещо приятно, но знам, че трябва да се справя добре тук. Кристиано Роналдо е главното ми вдъхновение. Сега искам да докажа на семейството ми, че мечтата може да се сбъдне. Това е всекидневното ми вдъхновение. Искам да доказвам всеки ден, че това, което постигам, е благодарение на тях.

Знам, че Видал беше страхотен играч тук и че постигна чудесни резултати. Трябва да върша нещата правилно и да правя това, което знам. Ако давам най-доброто от себе си, ще бъда възнаграден. Това е, което искам да правя. Благодарен съм за сравненията, но искам да мисля за себе си. Вярно е, че на плейстейшъна винаги избирах Ювентус, защото така можех да използвам най-добрите футболисти. Разстройвах се, когато приятелите ми не ми даваха да избирам отбора, заради което понякога въобще не играех. Винаги съм харесвал Ювентус, това е топ клуб. Някои от най-добрите играчи са били тук, включително мнозина аржентинци. Сега, след като съм тук, има големи очаквания, но това е сред най-добрите неща, които са ми се случвали.

Дебютът ми срещу Интер не беше толкова добър заради резултата (0:1 – б.р.), но той ми позволи да участвам в мач от високо ниво. Харесват ми подобни двубои. Не изпитвам страх въпреки възрастта ми. Не ми допадна резултатът, но вече работим върху следващата среща. Тук има доста млади играчи, а най-опитните постоянно помагат на всички нас. Приятно е да има много млади играчи, имаме добър състав. Аз съм футболист със състезателен дух и не обичам да губя дори на тренировка. Такова е моето отношение. Треньорът иска да играя и да бъда спокоен. Той ми каза да правя това, което знам, защото точно за това съм взет тук. Чувствам доверието и искам да се отплатя.

Не се безпокоя заради цената ми (опция за закупуване от 49,5 млн. евро – б.р.), ще видим какво ще стане с времето. Искам да играя добре и ще стане ясно дали цената е подходяща, или не. Зависи от това какво стана на терена. Аз съм спокоен и знам, че трябва да работя добре. Присъединих се към отбор с много добри играчи, най-приятно се изненадах може би от Мануел Локатели. Той изглежда като отличен футболист. Харесва ми да тренираме заедно и дано науча много от него. Знаех, че нямаше да намеря аржентици тук, но бях наясно с присъствието на Данило, Бремер и Алекс Сандро. Реших, че те могат да знаят испански език. Данило ме попита как се чувствам и аз му отговорих, че съм нервен. Той ми отвърна да бъда спокоен и че тимът е като семейство. Именно това чувствам. Усещам, че съм въвлечен във всичко и нещата са наред. Не, не бях говорил с Лаутаро Мартинес преди трансфера, като си побъбрихме едва след мача срещу Интер”, коментира Алкарас.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол