Намери ни
To Top

Тебас: Ла Лига започва действия срещу Реал Мадрид ТВ, влиянието на Флорентино в Европа е нулево

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че ще се предприемат действия срещу видеоклиповете на телевизията на Реал Мадрид, в които почти винаги се критикува яростно съдийството на мачовете на “лос бланкос”.

„Каналът е на обществена концесия и съм сигурен, че са го дали, предполагайки, че ще спазва ценностите на спорта. Условията на концесията трябва да бъдат преразгледани. Ла Лига започва да предприема действия срещу видеоклиповете“, заяви Тебас, цитиран от “La Vanguardia”.


“Можете ли да си представите видеоклип за съдии, създаден от Барсelona и последван от останалите клубове? Ще съсипем футбола. Ясно е, че не можем да продължаваме по този начин. Никой няма да сложи кръст на видеоклиповете заради това, което е Реал Мадрид в тази страна. Той предизвиква уважение. На съдиите им стига случаят с Негреира, никога не съм виждал толкова напрежение при тях. Аз съм президент от десет години и да имам Флорентино (Перес) пред себе си всеки ден не е особено удобно“, добави той.

Тебас разкритикува президента на Реал Мадрид и за плановете му за Суперлигата. “ Флорентино ще измисли нещо друго, ако турнирът не продължи. Той никога не губи разказа. Влиянието на Флорентино в Европа е нулево. Той е страхотен президент на Реал Мадрид, но е лош мениджър, който не умее да създава състезания, и чете много лошо ефекта, който има върху футбола. Той го прави като барман, както казах. В Европа той няма никакво влияние, не е това, което някои хора си мислят, а почти обратното. В европейският футбол наричат Суперлигата „Флорентинолига“.

Суперлигата се ръководи от Флорентино. Лапорта не ръководи нищо, той си има достатъчно грижи с икономическото състояние на Барселона и се опитва да види дали е в лотарията със Суперлигата. Сега може да изчака. Ако не продават през лятото, те няма да имат повече приходи, за да спазват финансовия феърплей“, каза още президентът на Ла Лига.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол