Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/02/screenshot504472.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Шеф на Премиър лийг: Публичното говорене срещу ВАР не помага – Sportove
Намери ни
To Top

Шеф на Премиър лийг: Публичното говорене срещу ВАР не помага

Спортният директор на Премиър лийг Тони Скоулс изрази своето недоволство от публичните протести и декларации на някои от клубовете относно решения на ВАР. Той смята, че това публично порицание на технологията няма да доведе до нищо добро, но в същото време призна за проблемите през този сезон и желание за бъдещото развитие на системата. По-рано през тази кампания Микел Артета на няколко пъти се изказа доста критично относно решения взети с помощта на ВАР, а от Арсенал излязоха дори с публична декларация в тази насока. 

“Публичните изявления срещу ВАР не помагат, още повече, че ние водим с клубовете редовна комуникация, провеждаме срещи два пъти годишно и има периодични посещения на самите отбори.


Искам да съм честен – през тази година се увеличи времето за вземане на решения с помощта на системата. Това е едната насока, която искаме да подобрим, а другата е изживяването на феновете на стадиона, когато са взимани решения. Смятаме, че в най-скоро време ще може съдиите да оповестяват тези решения на стадиона. Прегледите отнемат твърде много време, това се отразява на хода на играта, наясно сме с това, трябва да подобрим тази скорост, като същевременно поддържаме точността. 

Не мисля, че въвеждането на времеви ограничения са правилни, тъй като това са важни решения, от които могат да зависят работата и прехраната на играчи и треньори и не можем да поставяме под въпрос точността. Моето лично виждане е, че вървим към точка, в която и видеото, и аудиото ще бъдат пускани на живо и след това решенията ще бъдат обяснявани. Колко сме далеч от това обаче не знам. Това не е решението, което е в нашите ръце. Ние сме ограничени от Международния борд на футболните асоциации. Те имат много ясни правила какво можем и какво не можем да променяме, а в същото време следят целият процес на ВАР,” заяви Скоулс.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558