Намери ни
To Top

Нотингам Форест имаше нужда от дузпи, за да стигне до 18-финал срещу Манчестър Юнайтед

Нотингам Форест се класира за 1/8-финалите на ФА Къп, където ще посрещне Манчестър Юнайтед, след като победи с 5:3 след изпълнение от дузпи Бристол Сити в преиграване от четвъртия кръг на надпреварата. В редовното време и в продълженията двубоят на „Сити Граунд“ завърши при резултат 1:1. Преди това двата отбора бяха завършили 0:0 на „Аштън Гейт“. 

Съперниците си размениха два ранни гола в първите минути.


В осмата домакините поведоха чрез Дивок Ориги, който стреля отблизо, след като преди това Фелипе свали с глава центриране от корнер. Това е първи гол за бившия играч на Ливърпул с екипа на Форест. Само шест минути след това Джейсън Найт изравни след добавка отблизо. Преди това изстрел на Анди Кинг от далечна дистанция бе избит от Търнър, след което топката стигна до Хейдън Робъртс, който асистира на Найт.

През второто полувреме до нов гол не се стигна, така че този сблъсък влезе в продължения. В тях изненадващо тимът от Чемпиъншип бе по-близо до успеха, но гостите пропуснаха няколко много добри шанса и1/8-финалистът от тази двойка трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. При тях играчите на Нуно Еспиприто Санто бяха по-точни. Морган Гибс-Уайт, Калъм Хъдсън-Одой, Неко Уилямс, Муса Ниаките и Тайуо Ауоний бяха безупречни от бялата точка за елитния тим, докато Самюел Бел пропусна втората дузпа за Бристол Сити, което се оказа фатално.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол