Намери ни
To Top

Почина легендарен вратар на Реал Мадрид

Легендарният вратар на Реал Мадрид – Мигел Анхел Гонсалес, е починал на 76-годишна възраст, съобщават от испанския футболен клуб. „Дълбоко натъжени сме да научим за кончината на Мигел Анхел Гонсалес – един от най-великите вратари в клубната история и легенда на Реал Мадирд и испанския футбол. Поднасяме съболезнования съм съпругата му Мария дел Пилар, сина му Мигел Анхел, внуците Даниела и Мауро, както и на всички останали роднини, бивши съотборници и близки“, пишат от Реал Мадрид на клубния уебсайт. 

„По вереме на 18-те си сезона в Реал Мадрид, от 1968 до 1986, Мигел Ангел спечели осем пъти шампионата, пет пъти Купата на Испания и веднъж Купата на Лигата. Той е и носител на трофея „Самора“ (за вратар с най-добро съотношение на получени голове срещу изиграни мачове – бел.ред) за сезон 1975/1976. „Мигел Анхел има 18 мача за Испания и е играл на две световни първенства – Аржентина 1978 и Испания 1982. „Мигел Анхел прекара почти целия си живот в Реал Мадрид. Освен 18-те си сезона като футболист, той е работил за клуба като делегат, треньор на вратарите и директор на бившия спортен комплекс на Реал Мадрид“.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол