Намери ни
To Top

Капитанът на Волфсбург не отдава голямо значение на протеста на феновете в Бундеслигата

Капитанът на Волфсбург Максимилиан Арнолд не вижда обхваналите цялата футболна общност в Германия протести срещу допускането на инвеститори в Бундеслига като някакъв кой знае какъв голям проблем.

“Има много по-лоши неща”, заяви дефанзивният халф след мача 2:2 срещу Хофенхайм в неделя от първенството. Двубоят стана поредният, в който играта беше прекъсната за кратко през първото полувреме, след като феновете на домакините хвърляха предмети по терена. „Те не причиняват вреда никому, не се нареждат на места, откъдето да не може да мине кола на бърза помощ например“, каза 29-годишният Арнолд, визирайки проблемите, които създаваха еко-активисти в миналото, когато блокираха улици и квартали по градовете в страната.


Преди няколко дни групата Last Generation обяви, че ще се откаже от начина на протест – блокиране на улиците чрез хващане за ръце, събиране на телата, която започнаха преди две години, в полза на други форми на изразяване на недоволството си.

Футболните фенове в цяла Германия протестират срещу новата инициатива за планирано въвеждане на инвеститори в Бундеслигата. До момента това не се е случвало, а системата на финансиране на клубовете гарантира повече прозрачност, демократично управление и достъпност на клуба до феновете му. Организираните привърженици изразиха гнева си с хвърляне на топки за тенис по терена, на шоколадови монети и издигането на големи плакати.

„Не знам какво беше това, което падна по терена. Може би някакви малки подскачащи топки или нещо подобно. Честно ли? Наистина не ме интересува”. Просто означава, че следобедът ще бъде по-дълъг, докато се чисти игрището, заяви още Арнолд, който обаче не отдава голямо значение на протестите. Стюардите на стадиона във Волфсбург се погрижиха всичко това да бъде почистено максимално бързо и играта да бъде подновена при резултат 1:0 в полза на гостите от Зинсхайм.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол