Намери ни
To Top

Хетафе – Реал Мадрид (съставите)

Реал Мадрид гостува на Хетафе в опит отново да оглави класирането в Ла Лига. Кралският клуб изостава само с точка от Жирона и при успех на „Колисеум Алфонсо Перес“ ще се настани на първото място и ще натрупа допълнително самочувствие преди дербито срещу Атлетико Мадрид в неделя.

Хетафе се представя над очакванията от началото на сезона и стои стабилно в средата на таблицата. Тимът от мадридското предградие е силен домакин и до момента загуби на свой терен само Райо Валекано и Севиля.


Реал Мадрид е в серия от 4 поредни победи срещу Хетафе. В началото на септември „белите“ се наложиха трудно на „Сантиаго Бернабеу“ с 2:1. Отборът на Карло Анчелоти трябваше да прави обрат, след като гостите поведоха с бившия футболист на Реал Борха Майорал. Победата донесе Джуд Белингам в добавеното време.

Старши треньорът на Хетафе Пепе Бордалас е подредил тима си в 5-4-1, като на върха на атаката застава Борха Майорал, по крилата ще му помагат Мейсън Грийнууд и Хосе Анхел, а в средата на терена ще си партнират Луис Мила и Неманя Максимович. Тримата централни бранители на домакините са Джене, Домингош Даурте и Омар Алдерете.

В стартовия състав на Реал се завръща Белингам, който пропусна победата над Лас Палмас (2:1) заради натрупани картони. Офанзивното трио на гостите допълват Хоселу и Винисиус Жуниор, а на пейката остава Родриго. В средата на терена Анчелоти е заложил на Федерико Валверде, Лука Модрич и Орелиан Чуамени. Даниел Карвахал получава почивка и вместо него десен бек ще е Лукас Васкес, а другите бранители пред Андрий Лунин са Антонио Рюдигер, Начо Фернандес и Ферлан Менди.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол