Намери ни
To Top

Спрягат Моуриньо за Барселона

Новината за предстоящата раздяла между Барселона и треньора Чави Ернандес разбуни духовете на „Камп Ноу“. Вече заваляха спекулациите за това кой ще замени наставника през лятото и в медийното пространство се завъртяха няколко имена. Сега поредното такова е това на Жозе Моуриньо, който наскоро бе уволнен от Рома.

Португалският треньор се раздели с „вълците“ по-рано този месец след болезнена загуба с 1:3 от Милан, резултат, който в крайна сметка се оказа твърде много за семейство Фридкин, което реши да прекрати времето на 61-годишния футболист начело на клуба.


В следващите дни Моуриньо беше силно свързван с преминаване в Наполи и множество информации твърдяха, че той ще се срещне с президента Аурелио Де Лаурентис, който по-късно заяви, че треньорът „няма нищо общо с Наполи“ и че „съдбата му е извън Италия“.

Сега испанското издание ABC твърди, че Моуриньо може да се озове на резервната скамейка на Барселона през лятото след оставката на Чави. Ключов фактор за това може да е неговият агент Жорже Мендеш, който представлява и спортния директор на клуба Деко. „Блауграна“ подписа с множество клиенти на Мендеш през последните години, включително Жоао Кансело и Жоао Феликс, и сега неговото влияние може да накара Моуриньо да поеме Барселона.

Единственият фактор, който може да накара Специалния да не поеме каталунците, може да е историята му с Реал Мадрид. Той изкара три сезона на „Сантиаго Бернабеу“ и не крие симпатиите си към „белия балет“. В противовес на това обаче може да припочним, че той се съгласи да застане начело на Манчестър Юнайтед въпреки миналото му в Челси.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол