Намери ни
To Top

Стърлинг разкри още колко пъти ще го видим в клетката на UFC

Бившият шампион на UFC в категория петел Алджамейн Стърлинг е категоричен, че има още няколко битки “на хоризонта” преди да се оттегли от спорта. Американецът с ямайски корени държеше титлата при 62-килограмовите повече от две години и защити пояса три пъти преди да допусна поражение от Шон О’Мали през 2023-а.

Във визитката на Стърлинг стоят успехи над имена като Хенри Сехудо, Ти Джей Дилашоу, Пьотр Ян и Кори Сандхаген. През 2024-а боецът с прякор “Фънкмастър” ще дебютира в по-високата категория перо.


Той ще кръстоса ръкавици с опитния Келвин Катар на юбилейното събитие UFC 300 на 13-и април.

“Не знам дали това не е последния напън. Мисля мач за мач, но предполагам, че имам още шест битки преди да се откажа. В тази категория мисля, че ще мога да се бия по-дълго. Само припомням, че имах четири битки за по-малко от 18 месеца. Това е наистина много. Подготовката ми за всяка една от тях беше за пет рунда”, заяви Стърлинг за “The MMA Hour”.

Бившият властелин на категория петел допълни, че се надява в следващите си битки да играе три рунда, или по-малко и да направи изкара възможно най-много пари до края на кариерата си.

“Искам да поставя рекорди и да изкарам максимално много пари, защото когато кариерата ми приключи, не искам да съжалявам, че някои битки не са се случили”

Вижте цялото интервю със Стърлинг тук:

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Бойни Спортове