Намери ни
To Top

Лидерът в Саудитска Арабия победи Меси и компания в зрелищна контрола

Лидерът в първенството на Саудитска Арабия Ал-Хилал победи Интер Маями с 4:3 в зрелищна контрола, играна в Рияд. И двата тима излязоха с почти всички свои големи звезди, като в състава на домакините личаха имената на Александър Митрович, Сергей Милинкович-Савич, Рубен Невеш и Малком, докато в редиците на американците бяха Лионел Меси, Луис Суарес, Серхио Бускетс и Жорди Алба.

Домакините поведоха в резултата с два бързи гола. В 10-ата минута Милинкович-Савич подаде на нахлуващия от задна позиция Александър Митрович, който напредна в наказателното поле и отбеляза за 1:0.


В 13-тата минута Абдула Ал Хамдан се възползва от една лошо изчистена топка и с удар по земя я прати във вратата за 2:0.

Луис Суарес върна Интер в мача в 34-тата минута. Жорди Алба овладя дълъг пас пред наказателното поле, продължи към уругваеца, който отблизо вкара за 2:1.

В 44-тата минута обаче Ал-Хилал заби трети гол. Майкъл комбинира с Ал Хамдан, който копна топката и бразилецът с глава я насочи във вратата за 3:1, след което отпразнува гола по подобие на Кристиано Роналдо.

Още в началото на втората част обаче Интер изравни с два бързи гола. В 54-тата минута Лионел Меси намали от дузпа, отсъдена за нарушение на Мохамед Джафали срещу Дейвид Руис. Секунди след подновяване на играта резултатът стана 3:3, след като Руис напредна по лявото крило и с удар от границата на пеналта порази вратата.

В края на мача обаче Ал-Хилал стигна до успеха, след като Малком се разписа с глава в 88-ата минута, с което оформи крайното 4:3.

И двата тима ще изиграят по още една контрола по време на зимната пауза. Интересното е, че всеки от тях ще срещне състава на Ал-Насър. Първо това ще стори Интер на 1 февруари, а седем дни по-късно и Ал-Хилал ще се изправи срещу Кристиано Роналдо и компания.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол