Намери ни
To Top

Ювентус 1:1 Емполи, гостите изравниха с човек повече

Отборите на Ювентус и Емполи играят при резултат 1:1 на „Алианц Стейдиъм“ в двубой от 22-рия кръг на Серия „А“. Домакините играят в намален състав заради червен картон на Аркадиуш Милик още в 18-ата минута. Въпреки това тимът поведе в 50-ата минута с гол на Душан Влахович. Гостите обаче възстанови равенството в 70-ата минута чрез резервата Томазо Балданци.


Масимилиано Алегри е предприел само две промени в стартовия състав след победата с 3:0 над Лече. Капитанът Данило е получил почивка преди дербито с Интер и така неговото място е заето от Алекс Сандро. В атака пък Кенан Йълдъз е заменен от Милик, който играе като партньор на Влахович. Гостите също са подредени в 3-5-2 с Николо Камбиаги и Алберто Чери като нападатели.

Преди началото на двубоя беше почетена паметта на починалата италианска легенда Луиджи Рива с минута мълчание. Още в първите секунди Себастиан Валукиевич стреля с глава при изпълнение на фал, но това не затрудни Войчех Шчесни. В шестата минута Влахович изпълни пряк свободен удар, който беше избит от Елия Каприле. След още шест минути на вратаря му се наложи да се намеси и при шут на Андреа Камбиазо. 

В 16-ата минута Милик извърши грубо нарушение срещу Чери в центъра на терена, заради което Ливио Маринели първоначално му показа само жълт картон. Главният съдия обаче прегледа ситуацията с ВАР и реши да изгони полския нападател с първия червен картон за „бианконерите“ през този сезон. Нещо повече, по този начин Милик ще пропусне дербито срещу Интер в следващия кръг. 

В 26-ата минута Шчесни отрази далечен шут на Камбиаги, а малко след това Йосеф Малех не успя да се разпише след корнер. В 35-ата минута вратарят се справи с удар с глава на Емануел Джеси. Точно преди почивката Себастиано Луперто отправи разочароващ удар, а Фабио Мирети пропусна чудесен шанс да даде аванс на домакините след грешка на Джеси. Все пак „Старата госпожа“ взе преднина в резултата, като това стана в 50-ата минута, когато Влахович се разписа с воле след изпълнение на корнер.

Последваха пропуски на Луперто и резервата Матео Канчелиери, но гостите съумяха да възстановят равенството в 70-ата минута благодарение на шут по земя на Балданци. В 77-ата минута „бианконерите“ поискаха дузпа за игра с ръка на противников играч, но такава не последва.

ЮВЕНТУС – ЕМПОЛИ 1:1

1:0 Влахович (50′)

1:1 Балданци (70′)

Ювентус: Шчесни, Гати, Бремер, Сандро, Камбиазо, Маккени, Локатели, Мирети, Костич, Милик, Влахович,

Емполи: Каприле, Исмайли, Валукиевич, Луперто, Какаче, Журковски, Граси, Малех, Джеси, Камбиаги, Чери

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол