Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot500818.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Фелер начело след първия манш в Шладминг, Одермат с магическо спасяване и 11-то място – Sportove
Намери ни
To Top

Фелер начело след първия манш в Шладминг, Одермат с магическо спасяване и 11-то място

Мануел Фелер зарадва феновете край пистата и в зоната на финала на пистата „Планай“ в Шладминг, след като даде най-доброто време в първия манш на единствения нощен гигантски слалом в Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Представителят на домакините заложи на традиционния си агресивен стил на каране и въпреки няколко дребни неточности в стръмната финална третина на трасето той оглави класирането с време от 1:05.01. Втори, на точно 0.10 секунди зад австриеца, се класира миналогодишният победител в нощния гигантски слалом Лоик Меяр (Швейцария), който направи много чисто спускане, но за сметка на скоростта.


Тройката след първия манш оформя норвежецът Хенрик Кристоферсен, който изостава с 0.19 от Фелер. На 0.11 зад Принца на викингите се класира Жан Кранец (Словения), а петицата затваря Филис Зубчич (Хърватия), който изостава с 0.39 от лидера Фелер.

Големият фаворит за победата днес Марко Одермат (Швейцария), който все още не е губил гигантски слалом през сезона, ще трябва да заличава пасив от близо секунда, за да продължи успешната си серия днес. Най-добрият скиор в последните години допусна една доста сериозна грешка в първата половина на трасето и за момента дори беше на земята и изглежда беше отпаднал.

Той обаче успя да спаси състезанието си и продължи, но тази неточност му коства повече от секунда във втория сектор. Все пак в останалите сектори Одермат направи достатъчно добро каране, за да си върне малко от загубеното и да завърши на 0.98 зад Фелер и да заеме 11-та позиция в края на първото спускане по „Планай“.

Вторият манш на нощния гигантски слалом в Шладминг е предвиден за 21:45 часа българско време по-късно тази вечер. Първи на старта в него ще застане Ерик Рийд (Канада), който завърши с пасив от 2.52 от лидера Фелер. Алберт Ортега (Испания) е състезателят с най-заден стартов номер, който се класира за втория манш. Испанецът кара с №67 (от 69) и зае 29-то място, изоставайки с 2.50 от Фелер.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558