Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot500772.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Във ФИА са готови да махнат новата точкова система на WRC – Sportove
Намери ни
To Top

Във ФИА са готови да махнат новата точкова система на WRC

Международната автомобилна федерация (ФИА) е готова да премахне новата точкова система, която ще дебютира в Световния рали шампионат (WRC) този уикенд, ако тя не даде желаните резултати. Това съобщата DirtFish, позовавайки се на свои източници във ФИА.

Както е известно миналия месец Световният моторспорт съвет одобри новата точката система, която да бъде използвана в WRC през 2024 година. Нейната главна цел е да се предотвратят случаите, в които пилотите не атакува в неделя сутринта, за да пазят гумите си за пауърстейджа.


Това ще се постигне чрез раздаването на точки за най-бързите седем пилоти в неделните етапи.

Отделно водещите десетима пилоти в края на съботния ден ще получат точки, както и петимата най-бързи в пауърстейджа. Надеждите са по този начин пилотите да атакува от старта до финала на всяко рали, но от ФИА няма да се поколебаят да върнат предишната точкова система, ако не се стигне до желаните резултати.

„Това предложение дойде от комисията за WRC. Във ФИА ние разбрахме желанието за промяна и позволихме да организаторите да предложат тази промяна, която ние въвеждаме. Когато видяхме какво ни предложиха ние се съгласихме с тях, но бъдете сигурни, че ние ще наблюдаваме внимателно.

„Ако сметнем, че е твърде объркваща и не е правилна за спорта ние ще сме готови да направим нова промяна и няма да се поколебаем. Ние разбираме проблема с неделите, но това ли е най-доброто решение? Ще видим дали ще има резултат и ако няма ще се върнем към предишната система“, заяви говорител на ФИА пред DirtFish.

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558