Намери ни
To Top

Радо Янков ще кара с №13 на Световната купа в Пампорово

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков изтегли номер 13 на жребия за първия паралелен слалом за Световната купа в Пампорово.

Квалификациите на 20 януари на писта „Стената“ стартират в 9,00 ч, а финалите са от 13,00 ч.

Церемонията по откриването на Световната купа, на която Пампорово е домакин за първи път, се проведе в зала „Родопи“ на хотел „Перелик“.

Гости на церемонията бяха Димитър Илиев, министър на младежта и спорта и Зарица Динкова, министър на туризма.


Двамата произнесоха кратки слова в които поздравиха БФСки и домакините от Пампорово за страхотната организация на Световната купа.

Президентът на БФСки Цеко Минев приветства всички присъстващи и прикани всички да присъстват и на двата старта и да подкрепят Радо Янков и останалите ни 9 участници.

Цветелина Бориславова, мажоритарен собственик на „Пампорово“ АД, откри Световната купа в Пампорово.

„Тази година честваме 100-годишнина на БФ ски, домакини сме на две Световни купи, в Пампорово в сноуборда и в Банско в ските, в Пампорово има и Европейска купа по сноуборд другата седмица. Важно е ,че България се превръща в разпознаваема, значима дестинация по зимни спортове“, каза Бориславова.

С впечатляващи музикални изпълнения па време на откриването се изявиха деца от Националното училище по фолклорни изкуства от Широка лъка.

Останалите български участници в утрешния старт са: Теодора Пенчева, Тервел Замфиров, Петър Гергьовски, Александър Кръшняк, Кристиян георгиев, Димитър Ганичев, Петър Гьошарков, Станислав Вангелов и Георги Милчев.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт