Намери ни
To Top

Българските шампиони завършиха трети първия ден на рали „Арджеш”

На трето място в генералното класиране завършиха първия ден на рали „Арджеш” шампионите на България Мартин Сурилов и Здравко Здравков (Ситроен С3 Rally2). Състезанието е втори кръг от рали шампионата на северната ни съседка и втора поредна надпревара на асфалт в Румъния, в която участват Сурилов и Здравков.

Начело в класирането след първите 4 отсечки е многократният шампион на Румъния и победител в първия кръг от Европейския рали шампионат този сезон Симоне Темпестини. Темпестини се състезава с Порше 997 GT3 в асфалтовите ралита и днес завърши деня с аванс от 22,7 секунди пред втория – Андрей Гъртофан (Шкода Фабия R5).


Сурилов е на 19,6 секунди от второто място и Гъртофан и на 42,3 секунди от Темпестини. В днешните етапи българите успяха да натрупат сериозен аванс – 34,3 секунди пред Адриан Теслован (Форд Фиеста R5), който води оспорвана битка за 4-ото място с Богдан Кузма (Шкода Фабия RS Rally2), който е на 2,8 секунди зад него.

Близо до тази битка е и шестият в подреждането Мануел Михалаче (Шкода Фабия Rally2 evo) – той е на 5,9 секунди от петата позиция.

Утре предстоят още пет състезателни отсечки с обща дължина 86,59 километра.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558