Намери ни
To Top

Тони Зетова след 3:0 над Косово: Можем и повече

Официален дебют и категорична победа за Антонина Зетова начело на националния отбор на България за девойки до 18 години. Легендата на българския женски волейбол и воденият от нея тим продължават битката за квота за Европейското първенство след 3:0 над Косово.

България излиза от Група А на зоналната квалификация като първи отбор и в събота (20 януари) ще играе полуфинал срещу втория от Група Б – Сърбия. Срещата е от 15,30 часа в столичната зала „Христо Ботев“ и ще бъде предава пряко в YouTube канала на БФВолейбол ТУК!

– Честито! Първата стъпка е направена.


Колко още остава до така желаната квота?

– Остават ни най-важните стъпки. Предстои ни мач с Турция или Сърбия. Като гледам, по-вероятно е да играем със Сърбия на полуфинал. Два много класни отбора с голям потенциал, с много качество. Ние за това тренирахме и смятам, че ще посрещнем по най-добрия начин това предизвикателство.

– Отборът днес показа много стегната и добре организирана игра. Изпълниха ли момичетата вашите изисквания?

– Мислех, че можехме и малко повече, честно казано. Имахме много резерви, въпреки че наистина играха много стегнато. Предполагам, че и те като в първи официален мач и още повече срещу противник, за който нямаме никаква информация, има едно съмнение. Но съм ги виждала и много по-добре.

– В началото започнахме с много силни показатели на посрещане, но в последната част развалихме този процент. Заради загуба на концентрация ли е или нещо друго?

– Не, според мен заради смяната на състезателки. Исках да дам шанс на всички момичета да влязат да играят в този мач. Винаги, когато се сменят, в посрещане може да се даде отражение. Все пак това е трудност и те трябва да се преборят. Ние затова сме тренирали.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Волейбол