Намери ни
To Top

Шефът на световния биатлон впечатлен от евентуалната ни кандидатура за Младежка олимпиада

Президентът на Международния съюз по биатлон (IBU) Оле Далин e на визита у нас във връзка с евентуалната кандидатура на България за домакин на Младежки олимпийски зимни игри през 2028 г. и заради Конференцията на страните членки на IBU от Южна Европа, която предстои тази събота в Банско. Той е придружаван от Дагмара Герасимук, полякинята е директор по развитието на Международния съюз по биатлон.

Заедно с президента на Българска федерация по биатлон Атанас Фурнаджиев, двамата бяха приети последователно от президента на Република България Румен Радев и от служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков.


На срещите бяха обсъдени възможностите на страната да бъде домакин на бъдещи младежки олимпийски зимни игри. Министър Глушков връчи на Оле Далин специален плакет.

В изказването си пред медиите след това шефът на световния биатлон изтъкна, че е впечатлен от подкрепата на българските институции за подобна кауза, което според него е добра основа за бъдещ успех. Утре шефовете на световния и българския биатлон ще бъдат в Банско, където предстои Конференцията на страните членки на IBU от Южна Европа с участие на представители от 10 държави. Гостите ще посетят и биатлонския комплекс на Бъндерица, към тях ще се присъедини и олимпийската шампионка от Нагано 1998 Екатерина Дафовска, която е член на Изпълкома на IBU.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558