Намери ни
To Top

Кметът на Перник: Изпълнихме целта да върнем мъжкия баскетбол в града

Кметът на Перник Станислав Владимиров говори пред медиите след празничното откриване на реновираната зала “Борис Гюдеров” в града при поражението на баскетболния Миньор 2015 от шампиона Балкан с 67:85.

“Не трябва да гледаме числата. Разходите и средствата наистина са важни, но ние искахме да върнем мъжкия баскетбол в Перник и да обновим това съоръжение, за да стане едно приятно и красиво място за игра и за развитие на нашия спорт. Получи се невероятен празник за нас перничани.


Те жадуваха за истински баскетбол, за хубава атмосфера. На феновете им благодаря – направиха атмосферата да бъде европейска и да бъде за пример. Показаха как една пълна зала може да подкрепя отбора си докрай.

Пътят е верен и дългосрочен. Резултатите ще дойдат в близките години. С феновете съм имал тежки разговори и тежки спорове. Те разбраха, че такъв тип подкрепа ще бъде важен за нашия спорт. Когато има такава атмосфера и такъв интерес, спонсорите идват сами. Когато публиката не се държи по начина, по който ние всичски желаем, всички бягат. При тази публика съм сигурен, че още следващия месец ще имаме нов спонсор. Общината винаги ще подкрепя подрастващите и ще подкрепя правилният път, който е начертан от всеки професионален клуб. Ние ще бъдем до този отбор. Духът на един град е в спорта и в културата. Общината винаги ще бъде до тях”, заяви Владимиров.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол