Намери ни
To Top

Хора на Ратклиф вече са харесали място за нова база на Ман Юнайтед

Манчестър Юнайтед може да се премести в нова модерна база в следващите няколко години, информира ексклузивно “Дейли Мейл”. Хора на новия инвеститор при “червените дяволи” сър Джим Ратклиф обмислят различни варианти за подобряване на съоръженията на клуба и изграждане на нова база изглежда е един от основните вариант. Британският милиардер е поел ангажимент за инвестиции от около 300 милиона паунда в стадиона и базите на клуба, информираха медиите в Англия още преди седмици.

Представители на “Инеос” дори са харесали конкретен парцел в южен Манчестър, който в момента е голф игрище и е обявен за продан и са провели първоначални разговори, но евентуално споразумение все още е далеч.


Настоящият собственик на голф игрището го е закупил през 2021-а срещу 2.7 милиона паунда. Един от плюсовете на това място е, че голяма част от футболистите на “червените дяволи” живеят в близост. 

Един от вариантите пред Манчестър Юнайтед е запазването на настоящите две бази, които клубът има – “Карингтън” и предишното съоражение “Дъ Клиф”, които да приемат юношеските формации и женския отбор на “червените дяволи”, а първият отбор да се премести в изцяло нова база. Предпочитанията са всички формации да са под един покрив, но евентуален такъв проект ще изисква много сериозно пространство от над 100 акра, за да бъдат задоволени настоящите изисквания на клуба.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол