Намери ни
To Top

Наставникът на Лил потвърди за предстоящ трансфер на Ювентус

Наставникът на Лил Пауло Фонсека потвърди, че защитникът на тима Тиаго Джало ще премине в Ювентус, като изрази убеденост, че сънародникът му ще се представи успешно в новия си клуб. Португалският специалист разкри, че бранителят е близо до завръщане в игра, след като се възстановява от март насам заради скъсана предна кръстна връзка на дясното си коляно, и също така посочи кои са силните му страни на терена.

“Той тренира добре с отбора от две седмици насам, винаги с добър интензитет и подходящата скорост. Мисля, че трябва да изчакаме още една или най-много две седмици, за да го видим обратно на терена в мач.


Нека кажем, че най-после е готов да се завърне. Наистина много ни липсваше през това време. Преди да се контузи той се справяше доста добре и много ни помогна. Трудно е да намериш толкова бърз играч колкото Тиаго. Наистина мисля, че той може да направи добро впечатление в Ювентус. Готов е да помогне на защитата на “бианконерите”. В сравнение с предишното си италианско приключение, което преживя като много млад в Милан, сега той е израснал доста като играч, но и като човек. Също така има много по-голям опит от преди. Освен това вече знае езика, като говори добре италиански. Смятам, че това ще му помогне да се адаптира по-скоро от очакваното в нов и важен отбор като Ювентус.

Неговото основно предимство е скоростта му, той е много, много бърз футболист, но също така е добър с топката в краката и във фазата на изграждане на атаките. Знае как да играе опростено и е добър в позиционирането в защита. Въпреки това повтарям, че най-много се отличава със скоростта си. Умел е и в опазването на противникови играчи. Той е някой, който знае как да всява респект. Това, което най-много харесвам в него, е неговата простота. Той никога не търси драматични отигравания и винаги играе чисто. Сега е придобил подходящия опит и в това отношение. Той определено има поле за развитие, все пак е само на 23 години. Ще му бъде нужно време, за да навлезе отново в правилния ритъм, но за Ювентус той може да бъде отличен бранител”, коментира Фонсека в интервю за “Гадзета дело спорт”.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол