Намери ни
To Top

Николас Джари е аут от Australian Open, съперникът на Медведев се отказа

Николас Джари напусна безславно Australian Open още в първия кръг. Чилиецът, който беше поставен под номер 18 в основната схема, отпадна от Флавио Коболи след загуба с 4:6, 6:3, 3:6, 6:2, 5:7. 

Квалификантът Коболи, 102-и в световната ранглиста, наниза 14 аса и направи близо два пъти по-малко грешки от съперника си. Джари водеше с пробив в петия сет и сервираше за мача, но загуби 4 последователни гейма и стана първият поставен при мъжете, който си тръгва от турнира.


 

Един от фаворитите в Мелбърн – Даниил Медведев, също се класира за втория кръг. Неговият съперник Теронс Атман изненадващо взе първия сет, но загуби следващите два и се отказа, измъчван от крампи и голямата жега. 

Преминалият през квалификациите французин започна много вдъхновено и обърна първия сет от 3:5 до 7:5 в своя полза. Отговорът на Медведев не закъсня и той спечели втората част с 6:2, а в третата двамата си размениха пробиви в началото, но руснакът взе своето с 6:4. 

Атман видимо изнемогваше заради тежките условия. Французинът на няколко пъти изпълни сервис отдолу, счупи ракетата си от яд и в крайна сметка напусна корта със сълзи на очи, след като прецени, че не може да продължи. 

В следващия кръг Медведев ще се изправи срещу Емил Руусувоуори. Финландецът преодоля съпротивата на Патрик Кипсън от САЩ с 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(4). 

Място във втория кръг си осигуриха още Себастиан Корда, Лоренцо Мусети, Юго Гастон, Бен Шелтън, Алехандро Давидович Фокина и Алексей Попирин.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис