Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot498680.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Барчовски: Очаквах, че някъде ще се случи грешка – Sportove
Намери ни
To Top

Барчовски: Очаквах, че някъде ще се случи грешка

Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски не скри разочарованието си от загубата от Черно море в 16-ия кръг на НБЛ. “Червените” отстъпиха с 84:91 във Варна и прекъснаха серията си от 7 поредни победи. 

„Първо – поздравления за Черно море, играха вдъхновено, спечелиха си мача, продължиха възхода си на горе. Аз лично очаквах, че някъде ще се случи грешка, защото седем мача поред, имахме и не толкова добри, но успяхме да ги измъкнем, и е нормално накъде да сгрешим”, каза Барчовски.


 

“В плана ни за мача имахме няколко основни задачи. Първо да контролираме резултата, да не допускаме да се вдигат, с което да вдигат и публиката. Поздравления и за публиката – чудесна атмосфера. Те си я заслужиха с играта. Между другото това е пример как един отбор като играе добре привлича публика. Имахме такава задача – да контролираме играта и резултата и колкото повече наближаваше краят, ако държахме резултатът да е близък, може би щяхме да го спечелим на базата на повече опит. Не го направихме защото имахме нерезонни стрелби, имахме и много отворени стрелби, които не вкарахме”, обясни опитният специалист. 

“Втората ни задача беше играта ни в транзиция, играят много бързо. Не можахме да я изпълним, защото направихме 19 грешки, това е страшно много за такъв мач, и всяка такава грешка се наказва. Третата задача беше да лимитираме тримата им чуждестранни играчи, които вкарваха средно по 20 точки до този момент. Справихме се донякъде с Аверил Ъгба, но не с двама външни играчи. Това са доста неща”, подчерта Барчовски. 

“Но има един момент, на който не мога да правя пълен анализ, защото ние имаме изключително важна фигура Кейлъб Уесън, който игра 14 минути в този мач. Получи пет фаула, за мен всичките са спорни. Два фаула в нападение, борба за позиция, някакъв фаул, който трябваше да е на Георги Боянов, те го дали на Кейлъб Уесън, и без него не може. Всички гледаме достатъчно поне Евролигата, оставете НБА, борба за позиция – ти даваш фаул в нападение, прави кръстосана крачка, защитникът се движи – фаул в нападение. Три пъти фаул в нападение, извинявам се много, но това е твърде много и се лишаваме от основна наша фигура, нямаме чак такава ротация”, сподели наставникът на ЦСКА. 

„След два дни и половина буквално ни чака мач с Рилски спортист, някакъв анализ ще си направим, но по-важно е да се възстановим и да се подготвим за сряда”, каза още Барчовски.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558