Намери ни
To Top

Анахайм взе от Филаделфия правата на един от капитаните на младежкия отбор на САЩ

Американският хокеен тим Анахайм Дъкс се сдоби с правата на ценения високо колежанин Кътър Готие, който отказва да подпише договор с Филаделфия Флайърс. В замяна „патоците“ дават на „летящите“ защитника Джейми Драйсдейл и избор във втория рунд на драфта през 2025, съобщава агенция АП.

Генералният мениджър Дани Бриер обясни, че е дал правата на Готие на Анахайм, защото лявото крило отказва да подписва, тренира или дори да комуникира с Флайърс. Той е отказал да се срещне с ръководството в Швеция, където Готие изведе САЩ до златните медали в младежкото световно първенство.


„Вече бе ясно, че друг избор нямаме. Пробвахме всичко. Опитахме да му дадем време, опитахме много пъти да се свържем с него, но той просто отказва всякаква форма на комуникация. Трябваше да направим избор и знаехме, че предвид обстоятелствата, в този момент неговата стойност е най-висока“, заяви Бриер.

Готие е съобщил на Флайърс през миналото лято, че няма намерение да играе за отбора. Това се случи една година след драфта, в който той бе избран под номер пет.

„Надявахме се в един момент да си промени мнението, но то явно е било окончателно. Преди и по време на драфта той ни каза, че е перфектен за отбора ни и иска да играе за нас. След това, няколко месеца по-късно, той промени коренно мнението си“, продължи Бриер.

Генералният мениджър на Дъкс Пат Вербек заяви, че е говорил с Готие и той е приел с радост новината, че ще играе в Анахайм. Преди това лявото крило ще завърши втория си сезон в колежанския шампионат.

21-годишният Драйсдейл бе избран под номер 6 в драфта през 2020 от Анахайм.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт