Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2024/01/screenshot497289.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Какво подобрение иска Мартин от Дукати за сезон 2024 – Sportove
Намери ни
To Top

Какво подобрение иска Мартин от Дукати за сезон 2024

Световният вицешампион в MotoGP за 2023 година Хорхе Мартин разкри какво подобрение ще иска от Дукати за предстоящит сезон 2024. През новата кампания испанецът отново ще е пилот на Прамак Дукати, но ще разполага със заводски подготвен мотор, идентичен с този на световния шампион Франческо Баная.

„Мисля, че ние страдаме повече от другите производители с блокирането на предната гума. Ние сме свикнали, но не е лесно да се кара, когато предната гума блокира във всеки завой.


Миналата година най-големият ми напредък дойде именно от по-доброто менажиране на блокирането на предната гума. Но ние достигнахме момента, в който трябва да направим по-стабилен мотор във фазата на спиране“, заяви Мартин.

През изминалия сезон испанецът спечели девет спринта и четири състезания, което му позволи да остане в битката за титлата до последния старт за годината във Валенсия. Тогава той допусна грешка още в началото и малко по-късно падна, което реши спора за титлата в полза на Баная.

„Пчко свърши невероятна работа в първата част на миналия сезона. Аз бях невероятен във втората, мисля. В края на сезона ние бяхме най-силните, но в началото не бяхме, затова бяхме с такова изоставане в последния уикенд. Но за сателитен отбор това, което ние правим е невероятно. Надявам се да започнем новия сезон както завършихме предишния и в края на годината ситуацията да е различна“, обясни пилотът на Прамак Дукати.

Той ще има една допълнителна мотивация за новия сезон, а именно възможността да си гарантира място в заводски отбор за 2025 година.

„Не знам какво повече мога да направя, за да покажа на какво съм способен. Ще е трудно да направя повече от това. Да се боря за титлата в MotoGP до последния кръг и да завърша втори не е никак лесно“, каза Мартин, когато беше попитан какво повече може да направи, за да впечатли шефовете на официалните отбори в кралския клас.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558