Намери ни
To Top

Съставите на Челси и Престън, Енцо, Стърлинг и Мудрик се завръщат за “сините”

Челси и Престън стартират участието си в ФА Къп в мач от третия кръг на турнира. “Сините” от Лондон завършиха миналата година с две поредни победи и сега ще искат да стартират с нов успех през новата 2024 г. Престън пък не се намира в особено добра форма, като загуби четири от последните си пет мача в Чемпиъншип, където е 14-и.

Двата тима са се срещали два пъти в историята помежду си в ФА Къп.


И в двата случая Челси печели – през далечната 2002 г. с 3:1 на “Стамфорд Бридж” и през 2010 г. с 2:0 като гост на Престън. Самочувствие на “сините” ще дава и добрата им форма в турнира като домакини –  те са непобедени в шест поредни домакински мача (пет победи и равенство) и не са губили мач за ФА Къп вкъщи от февруари 2019 г.

Маурисио Почетино продължаваше да има куп кадрови проблеми, като нямаше да може да използва почти цял отбор от футболисти. С контузии са капитанът Рийс Джеймс, вратарят Роберт Санчес, както и Марк Кукурея, Беноа Бадиашил, Бен Чилуел, Уесли Фофана, Трево Чалоба, Ромео Лавия, Лесли Угочукву и Карни Чуквуемека. Николас Джаксън пък вече замина с тима на Сенегал за Купата на африканските нации.

Така в сравнение с мача с последния мач с Лутън сред титулярите се завръщат Енцо Фернандес, Михайло Мудрик и Рахийм Стърлинг, които заменят Конър Галахър, Николас Джаксън и Чуквунонсо Мадуеке. Отново начело на атаката на Челси ще бъде Армандо Броя. За пръв път сред стартовите 11 започва и 20-годишният бранител Алфи Гилкрист.

ЧЕЛСИ (4-2-3-1): Петрович; Гилкрист, Дисаси, Колуил, Густо; Фернандес, Кайседо; Стърлинг, Палмър, Мудрик; Броя

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол