Намери ни
To Top

Радостин Стойчев: Тренто е най-добрият отбор в Италия, но ще се борим за всяка точка

Българският треньор на Рана (Верона) Радостин Стойчев говори преди мача на тима му тази вечер срещу Итас (Тренто) от 1/4-финалите за Купата на Италия по волейбол.

„Мачът за Купата е лесен за обяснение – Тренто доказа, че е най-добрият отбор в Италия в последните две години. Те са шампиони и в момента са водач в класирането. Имат две много силни страни – сервис и посрещане.


Дори няма да се спра на качеството на блокадата им и на индивидуалната класа, които могат да решат и най-трудните ситуации. Мога само комплименти да кажа за Тренто и отбора, който са направили“, каза българският специалист на пресконференцията си.

„В мача от първенството ни поставиха под напрежение със сервиса си, не ни оставиха пространство. В сравнение с онзи мач сме в по-добро състояние, въпреки че още не сме на нивото на най-добрите отбори в Италия. Трябва да бъдем готови за всеки шанс, който Тренто ни предостави. Спортът ни е непредвидим, трябва да сме спокойни, но и решителни. Трябва да се борим за всяка точка“, пожела си той.

Стойчев говори и за контузията на българина Алекс Грозданов. 

„Грозданов ще премина скоро прегледи, които ще ни дадат яснота. Той тренира с дясната ръка и продължава да работи“, разкри треньорът.

„Интензивен период? Аз не избирам мачовете, ситуацията в първенството се променя много бързо. Сега мисля само за мача с Тренто и като приключи, ще се фокусираме върху Модена“, завърши Радо Стойчев.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Волейбол