Намери ни
To Top

Тухел чака нови попълнения в отбрана

Германският гранд Байерн (Мюнхен) поднови тренировки след кратка зимна пауза с намерението да бъде активен на трансферния пазар. Според информация на ДПА, старши треньорът Томас Тухел иска да подсили защитата и халфовата си линия в преследването на рекордна 12-а поредна титла в Бундеслигата, както и трофея в Шампионската лига. 

„Знаем какво ни е нужно. В края на полусезона на практика бяхме останали почти на един крак“, призна спортният директор Кристоф Фройнд.


 

Байерн е на четири точки зад лидера Байер (Леверкузен), но шампионите имат и мач по-малко. Централният защитник Ким Мин-Жае обаче ще отсъства цял месец с японския национален отбор, а крайният бранител Нусаир Мазрауи е в състава на Мароко за африканския континентален шампионат. Ако отборите им стигнат до финали в Азия и Африка, двамата могат да пропуснат по шест мача в Бундеслигата, включително потенциалното дерби за титла срещу Леверкузен на 10 февруари. 

Тухел от доста време призовава за повече дълбочина в защитата, а по-рано през сезона дори използва Леон Горетцка като централен бранител. В същото време обаче специалистът признава, че „по време на зимния трансферен прозорец се правят много по-трудно сделки, отколкото през лятото“ и е „сложно да се привиличат играчи, в които си 100% сигурен“. 

Доказателство за думите на Тухел са трансферите на Ян Зомер, Жоао Кансело и Дейли Блинд, които не сполучиха, добавят от ДПА. 

Байерн е свързван с някои футболисти, сред които Арнау Мартинес от Жирона и Клеман Ленгле, който играе в Астън Вила под наем от Барселона. Още един играч на каталунците се води за основна цел на баварците и това е Роналд Араухо, който обаче има дългосрочен договор на „Камп Ноу“. 

„Някои футболисти са специални и могат да играят на различни позиции. В такъв случай и един може да ни бъде достатъчен“, казва още Тухел. 

Байерн подновява сезона на 12 януари срещу Хофенхайм. След това отборът ще тренира в Южна Португалия, а на 21 януари е насрочен мач с Вердер (Бремен).

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол