Намери ни
To Top

Заубер представи окончателното си ново име за сезон 2024 във Формула 1

С настъпването на новата 2024 година партньорството между Заубер и Алфа Ромео във Формула 1 официално приключи и започна преходният период за швейцарския тим. През 2026 година той ще стане заводският отбор на Ауди, но дотогава ще трябва да използва временна идентичност.

През декември Международната автомобилна федерация (ФИА) публикува официалният списък със завените отбори във Формула 1 за сезон 2024. В него базираният в Хинвил екип фигурираще с името Stake F1 Team Kick Sauber.


Stake и Kick са двата основни спонсора на отбора от началото на 2023 година, след раздялата с полската петролна компания Orlen.

По-късно говорителят на Заубер Алесандро Алуни Брави обяви, че това не е окончателното име на отбора и потвърди, че то ще претърпи още промени преди старта на сезона. Тези промени бяха обявени пред света по-рано днес. Официалното ново име на отбора ще е Stake F1 Team, като то беше представено с кратко видео във Фейсбук, в което участие взе и рапърът Drake.

Швейцарският тим няма да е единственият, който ще има ново име за сезон 2024. Екипът на Алфа Таури също ще има нова идентичност, която ще бъде обявена официално на по-късен етап. Най-вероятно отборът от Фаенца ще носи името Рейсинг Булс.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт