Намери ни
To Top

Тотнъм 1:0 Борнемут, греда за гостите

Отборите на Тотнъм и Борнемут играят при 1:0 в среща от 20-ия кръг на Висшата лига. Папе Сар беше точен след само 9 минути игра.

По същото време в Лондон съперници са още Фулъм срещу Арсенал.

“Шпорите” бяха в серия от три поредни успеха, но преди три дни загубиха с 2:4 от Брайтън.


Заради натрупани картони сега мениджърът Анге Постекоглу не може да разчита на Деян Кулушевски, което пък дава възможност от първата минута да започне Джовани Ло Селсо. Ричарлисон, Хюн-Мин Сон и Бренън Джонсън ще действат най-близо до вратата на съперника.

В същото време Борнемут е в много добра форма и записа шест победи в последните си седем срещи, като не е губил от почти два месеца насам. Бившият нападател на Ливърпул Доминик Соланке е на върха на атаката на тима.

Началото беше динамично от страна и на двата тима, които набързо създадоха няколко положения. В този период най-близо до гол беше Соланке в 7-ата минута, когато той успя да засече центриране в наказателното поле на Тотнъм, но ударът се оказа слаб. 

Тотнъм обаче поведе в резултата, като това стана в 9-ата минута. Тогава домакините се възползваха от неточно подаване на вратаря Нето и Папе Сар нанесе точен удар в долния десен ъгъл на вратата на Борнемут. 

„Шпорите“ се възползваха от психологическото предимство и на няколко пъти притесниха съперника в минутите след попадението за 1:0. Сон дори пропусна от чиста ситуация в 25-ата да реализира за 2:0.

В 31-вата минута заради травма играта напусна Папе Сар. Оливер Скип зае неговото място. 

Постепенно тимът на Борнемут заигра по-добре и стигна до шансове пред вратата на Викарио. Опасен шут на Тавърниър от фал в 41-вата беше избит от Ричарлисон, а веднага след това Данго за малко да изравни, след като засече центриране с глава.

Секунди преди изтичането на редовното време на първата чатс и Джъстин Клуйверт не беше точен от изгодно положение. Последва дълго продължение, в което изстрел на Соланке рикошира и „кацна“ върху напречната греда. Остана време и Клуйверт да пропилее още един шанс. 

Съставите: 
ТОТНЪМ: Викарио, Поро, Емерсон, Дейвис, Удоджи, Бентанкур, Сар, Ло Селсо, Джонсън, Ричарлисон, Сон 
БОРНЕМУТ: Нето, Смит, Забарний, Сенеси, Данго, Кук, Кристи, Клуйверт, Синистера, Тавърниър, Соланке

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол