Намери ни
To Top

Съставите на Фулъм и Арсенал, Жезус сяда на пейката

Фулъм приема Арсенал на „Крейвън Котидж“ в последното лондонско дерби за 2023 година. Само преди няколко дни „топчиите“ загубиха от друг столичен отбор – Уест Хам, което им костваше и първото място във временното класиране на Премиър лийг. Ако спечели днес обаче, тимът на Микел Артета ще се завърне на върха поне до утре вечер, когато Ливърпул приема Нюкасъл.

През август двата отбора направиха 2:2 на „Емиратс“.


Фулъм се надява на нов добър резултат, макар че моментната форма на „котиджърс“ не е добра и тимът на Марко Силва загуби предишните си три срещи в лигата с голова разлика 0:8. Фулъм освен това няма победа над Арсенал в последните 11 мача между двата отбора, като в добавка загуби всяко от предишните си пет домакинства на „топчиите“ в първенството.

Микел Артета е направил три промени в сравнение с мача с „чуковете“. Якуб Кивиор започва като ляв бек вместо Зинченко, Кай Хавертц се завръща в халфовата линия, след като пропусна предишния мач заради наказание, а Едуард Нкетия е предпочетен пред Габриел Жезус за върха на атаката. 

Три корекции е предприел и Марко Силва. Раул Хименес се завръща след изтърпяно наказание от три мача, а Вилиян – след контузия, заради която също пропусна последните три срещи. Тимоти Кастан пък заменя Кени Тете на десния фланг на отбраната. 

Фулъм: Лено, Кастан, Тосин, Баси, Робинсън, Палиня, Кеърни, Боби Рийд, Вилиан, Иуоби, Хименес 

Арсенал: Рая, Уайт, Габриел, Салиба, Кивиор, Райс, Йодегор, Хавертц, Сака, Нкетия, Мартинели

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол