Намери ни
To Top

Световен шампион в колезденено прегази съпругата си

Австралийският колоездач Роан Денис, който обяви, че 2023-а ще е последна в неговата кариерата, е обвинен за смъртта на съпругата си Мелиса Денис.

Съобщава се, че Мелиса е била блъсната от шофьор в Аделаида, Австралия, през нощта на 30 декември и е починала от раните си в болницата на следващата сутрин. Роан е обвинен, че я е ударил с пикапа си.

Според Australian Broadcasting Corporation (ABC) двукратният световен шампион е обвинен в „убийство чрез непредпазливо шофиране и застрашаване на човешки живот“.


Той е освободен под гаранция и се очаква да бъде изправен пред съда на 13 март.

32-годишната г-жа Денис, беше успешна както в колоезденето на шосе, така и на писта. Световна шампионка е в отборното преследване, победител в обиколката на остров Чонгмин през 2012 г. Тя се оттегли от активния спорт в края на 2017 г. Участва на олимпийските игри в Лондон и Рио де Жантейро. Жени се за Роан Денис през 2018-а. Двамата имат две деца.

33-годишният Денис е двукратен световен шампион в индивидуалното бягане по часовник. Той прекара последните два сезона с Jumbo-Visma. Има 32 победи през годините, като два пъти завоюва и световната титла в любимата си дисциплина. Това се случи през 2018-а и 2019-а година. Има и четири етапни победи в големи обиколки.

btvsport.bg

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт