Намери ни
To Top

Пиоли: Сезонът е дълъг, можем да се доближим до лидерите

Треньорът на Милан Стефано Пиоли остана доволен от успеха с 1:0 над Сасуоло. С тази победа „росонерите“ завършват годината на 3-тата позиция в Серия „А“ , на 9 точки зад лидера Интер и на 7 зад Ювентус. Той заяви, че ако сезонът свършваше сега, щеше да е разочарован, но остават още много мачове и тимът му може да стопи разликата с лидерите. Освен това той коментира и освиркванията към звездата на тима Рафаел Леао при смяната му в края на мача.


„Рафа е наясно, че очакваме повече от него. Но също така знам, че когато играч се завръща след контузия, особено експлозивен футболист като него, не му е лесно да си върне формата. Смятам, че той работи за отбора днес, но освиркванията от тифозите показват, че те го уважават, защото знаят, че той може много повече“, заяви Пиоли.

„Ако сезонът свършваше днес, щях да съжалявам, но той е дълъг и ние трябва да се раздаваме във всеки мач. Можем да играем по-добре и да създаваме повече положения, но смятам, че днес имахме правилен подход към мача. Доволен съм от победата, борихме се заедно и така спечелихме. Сега трябва за завършим първия полусезон позитивно и след това да опитаме да спечелим максимален брой точки през втория, за да се доближим до лидерите в класирането“, добави наставникът.

„Лига Европа също е важна цел за нас. Там има страхотни отбори като Ливърпул и Байер (Леверкузен), но мисля, че не сме много далеч от тях. Срещите с Рен няма да са лесни. Лига Европа е важна цел, но няма да е лесно. Колкото по-напред продължаваме, толкова по-трудно става, може да е дори по-трудно от Шампионската лига, защото мачовете са в четвъртък, но ние ще се опитаме да спечелим, като се надявам да имам на разположение възможно най-много играчи“, допълни специалистът.

Накрая той анализира по-подробно и успеха над Сасуоло.

„Това бе отборна победа. Откакто съм тук, отборът е показал, че не се предава в трудните моменти. Винаги успяваме да се справим, защото вярваме в себе си и разчитаме един на друг. Така трябва да продължим да се подобряваме. Някои хора твърдят, че отборът няма лидер, но аз мисля, че отборът е лидерът. Моята задача е да им помогна да се подготвят за всеки мач по най-добрия начин технически, тактически, физически и психически“, завърши Пиоли.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол