Намери ни
To Top

Удинезе отнесе Болоня за първата си домакинска победа в Серия „А“

Отборът на Удинезе спечели с убедителното 3:0 срещу гостуващия Болоня в двубоя помежду им от 18-ия кръг в Серия „А“.

Това е първи домакински успех на фриуланите в първенството през този сезон, като също така те прекратиха негативната си поредица от шест срещи без победа. От друга страна, „рособлу“ нямаха нито едно поражение в предходните си шест двубоя във всички турнири. Освен това те не бяха губили шампионатен двубой срещу „зебрите“ от септември 2019 година насам.


Домакините поведоха в 23-тата минута, когато Лукаш Скорупски отрази далечен шут на Мартин Пайеро, но капитанът Роберто Перейра беше точен от добавка. В 48-ата минута Санде Ловрич опита удар, при който топката се отклони в Лоренцо Лука и влезе в противниковата врата, с което преднината на „бианконерите“ се удвои. Само четири минути по-късно Пайеро дотича до избита топка и с воле се разписа за 3:0. Резултатът можеше да бъде още по-убедителен, тъй като в 59-ата минута нов гол на Лука беше отменен поради засада.

Така Удинезе събра 17 точки, с което се изкачи на 15-ото място в класирането, където Болоня остана на 5-ата позиция с 31 спечелени пункта.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол