Намери ни
To Top

Шампионът Майкъл Смит отпадна безславно на Световното по дартс

Шампионът от миналата година Майкъл Смит няма да може да защити титлата си на Световното първенство по дартс на PDC. 33-годишният англичанин отпадна на 1/8-финалите на тазгодишното издание на турнира, записвайки тежко поражение с 0:4 от Крис Доуби. Така той стана поредното голямо име, което си тръгва на доста ранен етап от надпреварата в „Александра Палас“.

Всъщност резултатът не отразява реално битката на окито, която бе доста интересна.


И двамата играчи се представиха на високо ниво, но Доуби бе по-прецизен във важните моменти и така изкова и победата си. И двамата завършиха срещата със средни стойности от по 102 точки, Смит направи 4 максимума, срещу 2 на Доуби, но голямото предимство на „Холивуд“ бе при чекаутите, където той бе със 52% точни хвърляния срещу 33% на „Були бой“ и това му донесе и успеха.

Така Доуби стана един от първите 1/4-финалисти в турнира и в следващия етап ще играе срещу победителя от сблъсъка между Роб Крос и Джони Клейтън.

Другият играч, който също вече е на 1/4-финал е трикратният световен шампион Майкъл ван Гервен. Нидерландецът продължи със страхотното си представяне от началото на турнира и без особени проблеми елиминира и Стивън Бънтинг с 4:0 сета в срещата им от 1/8-финалите. „Майти Майк“ завърши мача със средни стойности от 99 точки и 9 максимума на сметката си. Той бе с 44% при хвърлянията за чекаут. В следващия етап той ще играе срещу победителя от сблъсъка между Деймън Хета и Скот Уилямс.

Иначе по-рано вчера се изиграха и последните четири мача от 1/16. Хета спечели трудно с 4:3 срещу Бери ван Пеер, Джони Клейтън надви с 4:2 Кшищоф Ратайски, Реймънд ван Барневелд сложи край на похода на Джим Уилямс в турнира, побеждавайки го с 4:1, а Гари Андерсън също продължи напред след 4:1 над Борис Кръчмар.

Днес предстои да се изиграят останалите шест мача от 1/8-финалите. Ето и двойките, които се оформиха:

Майкъл ван Гервен – Стивън Бънтинг 4:0 
Майкъл Смит – Крис Доуби 0:4 
Скот Уилямс – Деймън Хета 
Дарил Гърни – Дейв Чизнал 
Роб Крос – Джони Клейтън 
Гари Андерсън – Брендън Долън 
Реймънд ван Барневелд – Люк Литлър 
Люк Хъмфрис – Джо Кълън

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт