Намери ни
To Top

Мазир Сула: Научих много неща от Илиан Илиев

Мазир Сула – един от топ играчите на есенния първенец в efbet Лига – Черно море, даде дълго интервю за платформата “Новспорт”. Футболистът, който помогна за възхода на “моряците” през последната кампания говори за постигнатото с отбора през сезона, реалните шансове на варненци за титлата, отношенията му с треньора Илиан Илиев, както и цялостното му впечатление от българския футбол.

“Определено е много хубаво. Ще можем да работим с повече увереност.


Ще гледаме тези зад нас, но трябва да бъдем фокусирани върху всичко. Чувството е супер. Невероятно бе след последния мач, когато победихме Славия и си осигурихме първата позиция. Комуникацията между всички в клуба е много добра – фенове, служители, треньори. Мисля, че се дължи преди всичко на факта, всеки се чувства на мястото си. Познаваме се, имаме добри взаимоотношения, защото повечето от нас са в клуба от поне 2 години. Това е много важна част. Треньорът също е отдавна в Черно море. Мисля, че имахме много силни мачове.”

“Нямаме лимит. Ако работим добре и продължаваме в този форма, можем да постигнем целта си. Ще дадем всичко от себе си. Говорим си по темата в съблекалнята, което е нормално, трябва да мислиш в тази насока. Лудогорец и ЦСКА са зад нас, но са с по-солиден бюджет и по-дълга скамейка. Важно е да имаш този манталитет, за да постигнеш целите си. Можем да го направим. Всичко зависи от нас.”

“Първото впечатление беше, че тук е твърде студено. Има добри футболисти тук. Има и силни отбори. Ще дам пример Левски, където има много футболисти с класа и сериозни качества. След първите мачове осъзнах, че футболът в България е по-силов, залага се на физическите единоборства. Но това е нормално. Честно казано, нямах много голяма представа за тази част от Европа.”

“Научих много неща от Илиан Илиев. Когато дойдох, той ми каза, че трябва да бъда по-завършен футболист – да бележа, да асистирам. До този момент бях играч, който държеше на определени неща, но ми липсваше повече последния пас и удара. Не мислих в тази насока, гледах в съвсем различна посока. Липсваше ми магията, не се нуждаех от голове от асистенции. Сега съм много по-силен. Илиан Илиев даде свобода на инстинкта ми.”

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига