Намери ни
To Top

Дончич премина кота 10 000 след 50 точки срещу Финикс

Лука Дончич вкара 50 точки за успеха на Далас Маверикс над Финикс Сънс със 128:114 в първенството на Националната баскетболна асоциация (НБА), за да премине границата от 10 хиляди точки в кариерата си. Той направи постижението в първата четвърт на мача, регистрирайки го в 358-ата си среща в Лигата. Това го прави седмия най-бърз баскетболист, достигнал до този рекорд в историята на НБА.

Отделно от точките, той подаде 14 асистенции за победата, като вкара 8 пъти от 16 изстрела от зоната за тройки и всичките си 12 наказателни удара.


Дерик Лавли Втори вкара 20 точки и взе 10 борби под кошовете, след като пропусна предишните четири мача заради разтежение на глезена. Тим Хардуей-джуниър добави 18 за победителите, които в девети пореден мач бяха без Кайри Ървинг заради проблем с петата.

Тимът на Финикс поддържаше съпротивата най-вече заради силното включване от резервната скамейка на Чимези Мету и Грейсън Алън. Алън вкара 32 точки, от които 19 в третата четвърт в момент, когато Сънс имаха дефицит от 15 точки в резултата. Мету добави 23 пункта и взе 19 борби, негов личен рекорд в НБА. Центърът Юсуф Нуркич пък пропусна втора поредна среща по лични причини.

След като гостите от Финикс намалиха пасива в края на третия период и в началото на четвъртия, Далас направи серия от 17:4 в средата на последната част и това им измъкна победата.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол