Намери ни
To Top

Аверил Ъгба пред Sportal.bg: Коледното ми желание е да станем шампиони

Аверил Ъгба е един от най-добрите играчи в НБЛ. В последните шест срещи Черно море Тича записа пет победи. Американецът се завърна след тежка контузия по рано през сезона и бе с голям принос за силните игри и победите. Пред Sportal.bg баскетболистът направи и своето Коледно обръщение:

 „Благодарен съм много на тима и клуба. Минах през труден период и когато за първи път през сезона се появих на паркета, странното беше, че това ми приличаше на предсезонна подготовка. В началото бях разочарован, че треньорът ограничаваше моето време за игра, но това го правеше винаги в мой интерес и съм благодарен за това. Имаше доста контузии в отбора ни и много играчи не бяха на 100% готови. Вярвам, че с течение на времето ще станем един от топ отборите. 

Моята задача е да променя културата на баскетбола. Варна е град, който е известен с престижния футболен отбор на Черно море и трябва да направим така, че и за баскетболния тим да се говори със същото уважение. Моето Коледно желание е да няма контузии, да сме сред фаворитите и да станем шампиони, а в личен план да спечеля наградата за MVP“, заяви Ъгба.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Баскетбол