Намери ни
To Top

Клоп: Моуриньо е добър човек

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира предстоящото дерби от 11-ия кръг на английската Висша лига между „мърсисайдци“ и Челси. Двата отбора се изправят един срещу друг в събота от 14:45 часа на „Стамфорд Бридж“.

Немският специалист демонстрира уважението си към мениджъра на лондончани Жозе Моуриньо. Според германеца Специалния може да бъде много приятен човек, стига срещу него да не стоят съдии или журналисти.


„Трябва да уважаваме Челси и да се стараем да играем добре. Исторически погледнато, това е голям мач, но аз не съм нов във футбола и съм бил част от много такива“, сподели Клоп, който утре се изправя за първи път срещу Жозе Моуриньо, откакто започна работа в Англия.

„Уважавам Челси, уважавам и Жозе Моуриньо. Той е емоционален, какъвто съм и аз. Ако не сте журналист или съдия, можете да видите колко добър човек е той. Дали Челси са забравили как се играе футбол? Не. Знаете какво направиха миналия сезон. Много са опасни на статични положения с Кейхил и Тери, така че няма да бъде лесно. Със сигурност са мотивирани, но ситуацията е същата и при нас“.

Клоп не пропусна да защити и медицинския щаб на „мърсисайдци“: „Няма смисъл да обвиняваме медицинския ни щаб за контузиите. Те са резултат от лоши удари и други ситуации, които се получават по време на мач. Във футбола е нормално търпението да се изчерпва бързо, но ние трябва да чакаме, защото възстановяването и рехабилитацията винаги отнемат време“, заяви немският специалист, цитиран от БЛИЦ.

Ощр от категория Футбол