Намери ни
To Top

Удар под кръста: Радев със сразяващи думи за правителството, намеси брутално изнасилване и… ВИДЕО

Осъзнаването на нелепата политика на управляващите, която декапитализира “Булгартрансгаз“, която не вкара една стотинка в бюджета, но ни злепостави като ненадежден партньор в Европа, не е в резултат на самоосъзнаване, а на дипломатически скандал и натиск от страна на Унгария.

Управляващите дължат обяснение за ощетяване на националния интерес и за саботиране пълноценната ни европейска интеграция. Това заяви президентът Румен Радев преди заминаването си за Косово по повод приемането на България в Шенген, което беше възпрепятствано заради налагането на транзитна такса за природен газ. 

„Призовавам управляващите, въпреки че загубиха 2 месеца с тази преграда, поне в оставащите дни до Нова година да ни гарантират пълноценното приемане в Шенген.


Да напомня, че с много дипломация и усилия по време на служебните правителства успяхме да постигнем конкретен ангажимент за октомври. За съжаление този импулс не беше развит“, каза той.

„Политическото лицемерие има висока цена. Тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и бизнеса. Съвсем доскоро лидерите на ПП и ДБ се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и трябва да бъдат държани далеч от властта. Днес те управляват заедно, изнасилват Конституцията заедно и заедно щели да ни спасяват от корупцията. Това е толкова зловонно, че миризмата стига до всеки, който търси повод да ни спре за Шенген“, посочи президентът.

По отношение на двойното гражданство и неговата позиция преди години по тази тема, той заяви: „Вие правите ли разлика между приобщаване на българи по рождение към управлението на страната, придобили двойно гражданство, и сегашното решение за вкарване в управлението и парламента на чужденци с български паспорт? Правите ли разлика между това, което казах – държави от ЕС, и сегашното отваряне за всички държави от целия свят? Правите ли разлика между средата за сигурност тогава и драматичното ѝ влошаване сега?“

„Или не осъзнават какво правят или го правят за конкретни хора“, смята президентът и предположи, че е възможно да има набелязани хора с двойно гражданство, които ще влязат в правителството при ротация или следващ парламент. 

 

Ощр от категория